8.2.2023 11:02

Έρανος Παγχιακής Αδελφότητας για παιδική χαρά στο Ειδικό Σχολείο στον Κοφινά - Βίντεο

Η πρόεδρος της Παγχιακής Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλλας, Μαρία Κωζή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παγχιακή Αδελφότητα «Αγία Μαρκέλλα» Νέας Υόρκης (Ladies Panchiaki Society St. Markella of New York) το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου 2023 διοργάνωσε στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Λατέρνα» στο Μπέισαϊντ την καθιερωμένη εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Παγχιακή Αδελφότητα και συνάμα την πρώτη της μετά κορωνοϊού εποχή και η οποία αποτέλεσε όαση.

Στην γιορτή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, κ. Στέλιος Τάτσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», κ. Ελένη Καλογερά.

Η πρόεδρος της Αδελφότητας Μαρία Κωζή καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη με τις οικογένειές τους και εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί μετά από τρία χρόνια βρέθηκαν και πάλι ο ένας δίπλα του άλλου και να προσφέρουν τον οβολό τους για την δημιουργία της παιδικής χαράς στο προαύλιο του Ειδικού Σχολείου στην περιοχή Κοφινά της Χίου.

Το προαύλιο είναι αδειανό και η Αδελφότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει τα έξοδα για την εγκατάσταση τσουληθρών, κούνιων και άλλων  παιχνιδιών ούτως ώστε στα διαλείμματα και στον ελεύθερο χρόνο να αθλούνται τα παιδιά.

Τα έσοδα από το γεύμα και την λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την δημιουργία της Παιδικής Χαράς και τον Ιούλιο μια αντιπροσωπεία της Αδελφότητας θα επισκεφθεί το σχολείο, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού για την αγορά των κούνιων και των υπολοίπων παιχνιδιών.

Η Παγχιακή Αδελφότητα της Αγίας Μαρκέλλας, όπως επεσήμανε η κ. Κώζη θα αγοράσει τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς από καταστήματα της Χίου αφ’ ενός μεν για εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή, αφ ετέρου δε για την αποφυγή των μεσαζόντων. 

Η εν λόγω Αδελφότητα ιδρύθηκε το 1934 ως γυναικείο τμήμα του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης και έχει στο ενεργητικό της πλούσια φιλανθρωπική δράση στην ομογένεια και στην μυροβόλο Χίο.

Διοργανώνει εκδηλώσεις που διαφέρουν και ενδιαφέρουν μεταξύ των οποίων την κοπή της βασιλόπιτας, την γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας τον Ιούλιο και τη Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας, της θαυματουργού που γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ