20.4.2015 14:35

Υπ. Εργασίας: Διασφαλισμένες μέχρι το τελευταίο ευρώ οι συντάξεις ΟΑΕΕ

Απολύτως διαχειρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στον Οργανισμό - Αν χρειαστεί θα δοθούν λύσεις χωρίς να επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι, διαβεβαιώνει

Απολύτως διαχειρίσιμη χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την κατάσταση στον Οργανισμό. Αν χρειαστεί θα δοθούν λύσεις χωρίς να επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι, διαβεβαιώνει. 

Mε αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναφορικά με την «δεινή» οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει τα εξής: 

- Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

- Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Υπογραμμίζεται για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή ή μη της σύνταξης τους, καθώς η χορήγηση των συντάξεων είναι απολύτως εξασφαλισμένη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ