10.11.2014 10:03

«Τράπεζα έρευνας» για τη μαστίχα στήνει η Mediterra

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

 Σημαντικά έργα και προγράμματα - projects, που αφορούν τη μαστίχα και τα προϊόντα της, τα οποία αναβαθμίζουν το επίπεδο επιχειρηματικότητας και δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο προϊόν, προωθούνται  αυτή την περίοδο στην αγορά από τη Mediterra. Ο προγραμματισμός έχει πολλά σκέλη, αλλά οι μεγάλες προτεραιότητες είναι δύο.

Η δημιουργία Κέντρου Εφαρμοσμένης Έρευνας για το μαστίχι και το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό.                                                                                

Το Κέντρο Έρευνας                                                                                                          

«Στο διοικητικό συμβούλιο έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις  για την ίδρυση του, με τη συνεργασία και άλλων φορέων. Ο σχεδιασμός θα αφορά επιστημονικές έρευνες  που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο βασικό προϊόν», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιάννης Μανδάλας. «Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια Τράπεζα οργανωμένων καταγραφών και να ταξινομήσουμε τις γνώσεις, που θα βοηθήσουν σε επόμενα στάδια να αποκτά το προϊόν συνεχώς προστιθέμενη αξία και νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θα φτάσουμε στην παραγωγή και ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων. Βρισκόμαστε στον ορισμό των όρων σύστασης του φορέα, σύντομα και αυτή η δράση θα λάβει σάρκα και οστά», προσθέτει.                                                

 Εμπορικό τμήμα                                                                                                                    

Στο καθαρά εμπορικό κομμάτι η Medittera έξω πάει καλά, αλλά εσωτερικά έχει δεχθεί όλες τις συνέπειες από τους κλυδωνισμούς της οικονομίας μας. «Για την Ελληνική αγορά κρατάμε την ανάσα μας, αλλά στο εξωτερικό πάμε πολύ καλά. Έχουμε αναπτύξει ήδη πέντε καταστήματα στη Σαουδική Αραβία, αυτί το μήνα ανοίγουμε ένα ακόμη στο Ντουμπάϊ, έχουμε επεκταθεί στη Γερμανία και τώρα ανοίγουμε την αγορά της Κίνας. Έχουμε τις δύο πρώτες παραγγελίες για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης και της θυγατρικής της και ελπίζουμε βάσιμα ότι θα καταφέρουμε να ανοιχτούμε και σε αυτή τη γιγαντιαία αγορά. Αν το καταφέρουμε, όπως πιστεύουμε, θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τους μαστιχοπαραγωγούς».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ