8.8.2015 9:24

Τον Σεπτέμβριο τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα ΙΧ

Τον Σεπτέμβριο αναμένει το υπουργείο Οικονομικών πως θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία των διασταυρώσεων στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος και να περιοριστεί δραστικά το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.
 
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που είχαν χθες για τα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου με τον προέδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και τον φοροτεχνικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτη Παντελή. 
 
Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το πρόβλημα των συνεχών αναβολών εφαρμογής του νόμου για εντοπισμό και επιβολή κυρώσεων στους οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα.
  
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά κόστη από τις παραβάσεις καθώς η ταλαιπωρία αποζημίωσης από το Επικουρικό όσων είναι παθόντες από ανασφάλιστα, είναι μεγάλη.
 
Η κα Σαββαΐδου επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά προβλήματα με τη βάση δεδομένων, όπως οι ελλείψεις στην καταχώρηση μεγάλων οχημάτων, αλλά γίνεται συνεργασία φορέων και συναρμοδίων υπουργείων για να ξεπεραστούν.
 
Οι 100 δόσεις 
 
Για το θέμα της ένταξης οφειλετών στις 100 δόσεις, οι οποίοι λόγω της τραπεζικής αργίας δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ένταξη, η κυρία Σαββαΐδου τόνισε ότι ήδη γίνονται ενέργειες για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα. Για το μέλλον της ρύθμισης ανέφερε, ότι, θα γίνουν κάποιες αλλαγές αλλά δεν θα ανατραπεί το πνεύμα της ρύθμισης. 
 
Όσον αφορά στην παραοικονομία, το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, εξετάστηκε το θέμα με τις κάρτες και τις ηλεκτρονικές πληρωμές, όπου υπήρξε απόλυτη συμφωνία διεύρυνσης αυτών των πληρωμών. Ωστόσο, από πλευράς Ε.Ε.Α. τέθηκε το πρόβλημα των μεγάλων προμηθειών που επιβάλουν οι τράπεζες με αποτέλεσμα να αποτρέπουν τους επαγγελματίες από την υιοθέτηση των πληρωμών αυτών. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε ότι για επαγγέλματα με χαμηλά ποσοστά κέρδους, όπως π.χ. τα πρατήρια καυσίμων, η προμήθεια μπορεί να αποσπά μέχρι και το 1/3 του μεικτού κέρδους του επαγγελματία!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ