21.5.2018 14:07

Το μεταφορικό ισοδύναμο στο επίκεντρο της συνάντησης Ε.Ο.Α.Ε.Ν και υφυπουργό Ναυτιλίας

Με τον υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο   Σαντορινιό συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος του  Ε.Ο.Α.Ε. Ν. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και ο Α’  Αντιπρόεδρος Παντελής Λεγάτος. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι προτάσεις και επισημάνσεις του υπομνήματος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. , πάνω σε στοχευμένα ζητήματα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπως: την πλατφόρμα, τον υπολογισμό του μοντέλου των εμπορευματικών μεταφορών, τους επιβάτες και τον μηχανισμό παρακολούθησης των τιμών.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό αρκετές από τις προτάσεις - επισημάνσεις του υπομνήματος έχουν γίνει ήδη αποδεκτές  και τις μελετούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε   να ενσωματωθούν  στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  για ένα νέο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα με θέμα τις προδιαγραφές του μηχανισμού πληρωμών για τις επιχειρήσεις και κοινό στόχο να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό το πιλοτικό πρόγραμμα  για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που βρίσκεται στην τελική φάση της διαβούλευσης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΕΟΑΕΝ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ