20.4.2019 17:51

Το Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Μαστίχας αποκαλύφθηκε στο Patras Iq

Στην 6η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς της τεχνογνωσίας παρουσιάστηκε το Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών της Μαστίχας. 

Την παρουσίαση του πρωτοποριακού project ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης μαζί με τον Γιάννη Μανδάλα εκ μέρους της Mediterra. 

Στο τέλος του 2017 εντάχθηκε στις δράσεις της στρατηγικής για τη RIS3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 η πρόταση για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Μαστίχας στη Χίο, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ - με 50% ιδιωτική συμμετοχή - και στόχο να γεφυρώσει η ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα πωλούνται με υπεραξία και ταυτόχρονα θα ενσωματώνουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Δικαιούχος του έργου είναι το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας Α.Ε. στο οποίο μετέχουν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Mediterra και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας για τη μαστίχα. 


 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ