17.7.2015 12:15

Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες-Παραμένει το όριο των 60 €

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι. δήλωσε ότι η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "αδιαμφισβήτητη".

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η ΕΚΤ αποφάσισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση, αυξάνοντάς την κατά 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη, έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες για περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού ELA μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και της ευρωζώνης.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA” πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε πως η σημερινή απόφαση για την αύξηση του ELA είναι συμμετρική προς την απόφαση που είχε ληφθεί προηγουμένως για πάγωμα της έκτακτης χρηματοδότησης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΚΤ συνεχίζει να ενεργεί βάσει της υπόθεσης ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ