17.11.2014 9:17

Θέμα ωρών η έκδοση νέας εγκυκλίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τη Δεύτερα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η νέα εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία έως και σε 100 δόσεις. Θα ακολουθήσει η ενεργοποίηση της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής στο TAXIS.

Το Σάββατο, μόλις μια ημέρα μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία  με την οποία ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάγονται στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων βεβαιωμένες οφειλές που ως την 1η Οκτωβρίου 2014 ήταν μη ληξιπρόθεσμες.

Μετά την έκδοση της εγκυκλίου από την κ. Σαββαΐδου, θα ανοίξει ο δρόμος για την ρύθμιση των οφειλών. Η υπαγωγή στην ρύθμιση θα γίνεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του TAXIS για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά.

H ρύθμιση παρέχει στους οφειλέτες μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών με «κούρεμα» από 20% έως και 100% των προσαυξήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει κάθε οφειλέτης. Η ελάχιστη δόση δεν θα μπορεί να υπολείπεται των 50 ευρώ.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η καταβολή των δόσεων θα διενεργείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής, ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοίκησης.

 

 

Newsroom ΔΟΛ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ