7.7.2016 15:08

"Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας με κάθε νόμιμο μέσο"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΤΟΣΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

Οι εικόνες ντροπής στο Τελωνείο της Χίου προκάλεσαν την παρέμβαση του Επιμελητηρίου που σε επιστολή του με αποδέκτη τον Ν. Τόσκα κάνει λόγο για σοβαρές συνέπειες στην εικόνα του νησιού.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ζητά να υπάρξει πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων ελέγχου των διαβατηρίων σε περίπτωση βλάβης ενώ τονίζει ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων φαινομένων θα προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του με κάθε νόμιμο μέσο.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο κρίσιμο θέμα που αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Τελωνείου Χίου καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας τα προβλήματα διογκώνονται.

Όπως γνωρίζετε το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί μας αντιμετωπίζει τις σοβαρές συνέπειες των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών αλλά και του εγκλωβισμού επί μακρόν σε αυτό μεγάλου αριθμού προσφύγων .

Η τουριστική κίνηση έχει πληγεί καίρια και η μοναδική αγορά, η οποία σε αυτή τη χρονική περίοδο λειτουργεί ως αιμοδότης του κλάδου του τουρισμού και όχι μόνο είναι αυτή της Τουρκίας .

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο λόγω της προβληματικής λειτουργίας  του Συστήματος Ελέγχου Διαβατηρίων χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες υπεβλήθησαν σε άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία αναμένοντας για ώρες να ξεκινήσει ο έλεγχος διαβατηρίων . Οι εικόνες αυτές που εκτυλίχθηκαν στο Τελωνείο Χίου αμαύρωσαν –ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα- την «εικόνα» του νησιού μας.

Σας ζητούμε την άμεση επίλυση των τεχνικών αστοχιών του Συστήματος Ελέγχου Διαβατηρίων, καθώς και την πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων ελέγχου σε περίπτωση βλάβης . Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων φαινομένων θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας με κάθε νόμιμο μέσο".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ