Οικονομία

5/3/18 15:42

τελ. ενημ.: 5/3/18 15:44

Tην τουριστική αγορά της Άγκυρας βάζει στόχο η Χίος

5.567 Τούρκοι πέρασαν την πύλη του Τελωνείου του νησιού από τις αρχές του χρόνου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Το συνολικό ποσό των 4.500 ευρώ, θα διαθέσει ο Δήμος Χίου προκειμένου να συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση «TravelExpo Ankara» που θα διοργανωθεί στην πρωτεύουσα της Τουρκίας στις 23 Μαρτίου.

Στην εισηγητική του αναφορά προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Δ. Καράλης, σημειώνει ότι η Άγκυρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως τουριστική αγορά επειδή  ως πρωτεύουσα της Τουρκίας είναι η έδρα πολλών κρατικών οργανισμών και κατά συνέπεια κρατικών αξιωματούχων, ατόμων δηλαδή που διαθέτουν «πράσινα» διαβατήρια που δεν χρειάζονται visa για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. 

«Αλλά και για τα άτομα που χρειάζονται visa στην Άγκυρα εδρεύει η Ελληνική Πρεσβεία στην οποία μπορούν να απευθυνθούν χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλη πόλη.  Σημαντική θεωρείται επίσης η λειτουργία στην Άγκυρα των διαφόρων διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, οι εργαζόμενοι των οποίων αποτελούν επίσης δυνητικούς επισκέπτες της Χίου», αναφέρει.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Δήμος θα προχωρήσει στη διοργάνωση προωθητικής ενέργειας- εκδήλωσης με αντικείμενο την παρουσίαση του νησιού σε επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Άγκυρας, τη διενέργεια επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B) μεταξύ Χιωτών και Τούρκων επιχειρηματιών και την παροχή πληροφοριακού υλικού και τοπικών προϊόντων ώστε να έχουν μια πρώτη επαφή οι μελλοντικοί επιχειρηματικοί συνεργάτες του νησιού με το τουριστικό προϊόν της Χίου.

Σχόλια άρθρου: 0