26.1.2018 9:51

Τα λάθη του πρωτάρη

Στη δοκιμή όλα επιτρέπονται. Από μόνη της πάντως η πρωτοβουλία «μιλάμε» κινείται σε κατεύθυνση θετική, μολονότι φάνηκε ότι ήταν βεβιασμένη. Σαν να υποδήλωνε άγχος παρεμβατικότητας από τη φρέσκια διοίκηση του Επιμελητηρίου, το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να το αισθάνεται. Δεν πρόκειται να την κατηγορήσει κανείς ότι δεν έφερε … τούμπα το θεσμό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

Η ανταπόκριση του κοινού άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι περίπου 100 συμμετέχοντες δεν καταγράφονται ούτε ως επιτυχία, ούτε ως αποτυχία. Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τους συμμετέχοντες είναι πως τελικά η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε μπαλκόνι εξαγγελιών από τους Στ. Κάρμαντζή και Μαν. Βουρνού. Σχεδόν 1,5 ώρα εισηγήσεις κι από τους δυο τους τελικά εξάντλησαν το ακροατήριο, του στέρησαν τη διάθεση συμμετοχικότητας σε μια συζήτηση που κατά βάση αυτό το στόχο είχε.

Το προεδρείο θα πρέπει στο εξής να είναι πιο αυστηρό με τους αιρετούς, να τους προκαθορίζει χρονικά όρια στις τοποθετήσεις τους και να μην διστάζει να τους διακόπτει. Πρωτάρης ο Παντ. Λεγάτος σε μια τέτοια διαδικασία, κατανοητό, μα οφείλει να αντιληφθεί ότι από το βαθμό ελέγχου όσων δεν αφομοιώνουν από την αρχή το στόχο μιας πρόσκλησης θα κριθεί η επιτυχία του εγχειρήματος και στις επόμενες κλαδικές συναντήσεις. Κι επιβάλλεται να πετύχουν, τις έχουμε ανάγκη….

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ