28.3.2022 17:48

Συμμετοχή Δήμου Χίου στη Συνάντηση Εργασίας για την ενεργειακή μετάβαση στα ευρωπαϊκά νησιά CE4EUI

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει τους δημότες ότι συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Γραμματεία για την Ενεργειακή μετάβαση στα Ευρωπαϊκά νησιά CE4EUI (Clean energy For EU Islands) η οποία διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 17 και 18 Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν θέματα όπως η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και το Εδαφικό Σχέδιο Νήσων ΣΔΑΜ, εξελίξεις σε θέματα ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας, Τεχνοιοκονομικές και Κοινωνικές Προκλήσεις για την Ενεργειακή Ανεξαρτησία των νησιών μας, «Μικροδίκτυα» ξεκινώντας από την Κύθνο, Η συμμετοχή των Λιμένων στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής: η Περίπτωση του Cold Ironing, το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο Ικαρίας ΝΑΕΡΑΣ, Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα 2019-2021: δύο χρόνια δρόμος, Εφαρμογές Αφαλάτωσης με Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), Ηλεκτρικά ferry για τη σύνδεση κλιματικά ουδέτερων νησιών: η πρόταση του έργου e-ferry, Ηλεκτρικά σκάφη παραδοσιακού τύπου από την Patmos Marine κ.α. 

Καρπός της συμμετοχής της Χίου στη συνάντηση εργασίας, διά της Ειδικής Συνεργάτιδας του Δημάρχου Χίου, κ. Ευγενίας Μαρίνη, ήταν η συμμετοχή της Χίου στη 2η πρόσκληση της Γραμματείας για Τεχνική Υποστήριξη. Συγκεκριμένα, η σύμπραξη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χίου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Ντελφτ (Delft Univercity of Technology) και του ΚΑΠΕ, στην δεύτερη πρόσκληση της γραμματείας CE4EUI, για τεχνική υποστήριξη. 

Η κοινή πρόταση του Δήμου Χίου αφορά τη διερεύνηση της συνεισφοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στις αφαλατώσεις του νησιού. Δεδομένου ότι το  αφαλατωμένο νερό καλύπτει το 15% των συνολικών μας αναγκών σε νερό και συμμετέχει κατά 5% στην συνολική ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί, σκοπός μας είναι να εφαρμόσουμε μια λύση αφαλάτωσης που έχει μηδενική ή ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας/άνθρακα και ευρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέσω της εξάλειψης της απόρριψης λυμάτων (άλμη).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ