1.10.2020 10:17

Στον όμιλο Τσάκου και με τη… βούλα το Ξενία Χίου

Εντός ημερών οι τελικές υπογραφές για την παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου της Μπέλα Βίστα

Και με τη …βούλα οδεύει προς τον όμιλο Τσάκου και την εταιρεία Avlum το Ξενία Χίου, με τις οριστικές υπογραφές για τη μακροχρόνια παραχώρηση να μπαίνουν άμεσα.

Το ιστορικό ξενοδοχείο που πρόκειται να μετατραπεί σε σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και παραχωρείται για διάστημα 50ετίας στην Avlum, η οποία έχει αναλάβει και την αξιοποίηση της Μαρίνας Χίου μαζί με τον όμιλο επιχειρήσεων ΤΕΦΑ.

O ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για το ακίνητο που παραμένει εγκαταλελειμμένο τα τελευταία, πολλά χρόνια. Το κτίριο θεωρείται ότι βρίσκεται σε προνομιακή θέση, αφού βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από το λιμάνι της Χίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού.

Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, δομημένης επιφάνειας περί τα 1.600 τ.μ., δυναμικότητας 50 κλινών και επί έκτασης εμβαδού περί τα 1.670 τ.μ., το οποίο ενδείκνυται για την ανάπτυξη μιας ξενοδοχειακής μονάδας, υψηλών προδιαγραφών, τύπου boutique, «αξιοποιώντας την στρατηγικής σημασίας χωροθέτηση του ακινήτου.

Η εγγύτητα και εύκολη προσβασιμότητα από/προς τον λιμένα και τον αερολιμένα, σε συνδυασμό με την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο πλαίσιο της αξιοποίησης του συγκεκριμένου εμβληματικού, για το νησί, ακινήτου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι εργασίες για την αναμόρφωση της ξενοδοχειακής μονάδας πρόκειται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μικρότερου μεγέθους από το αντίστοιχο της Μαρίνας Χίου, ενώ ήδη μεγάλος αριθμός των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών έχει εξασφαλιστεί ή έχει δρομολογηθεί.

Πέραν του συγκεκριμένου Ξενία, έργο του Αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη, που κατασκευάστηκε το 1958 και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, προς αξιοποίηση οδεύουν και άλλα ιστορικά ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, τα οποία παραμένουν «παροπλισμένα» τα τελευταία χρόνια και ανήκουν στο «πολύτιμο» χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ.

ΠΗΓΗ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ