19.4.2016 15:45

Στο τέλος θα χρωστούν όλοι

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τον παραλογισμό των κυβερνώντων και τον  τερματισμό της φοροδοτικής και ασφαλιστικής δυνατότητας των ελεύθερων επαγγελματιών και όλων των πολιτών , παραδέχεται με δηλώσεις του στον "π" ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των φοροτεχνικών της Χίου, Π. Δημητρακόπουλος.

Με την αποχή των φοροτεχνικών από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να συνεχίζεται μέχρι τις 3 Μάιου ύστερα από νέα παράταση με απόφαση  από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνει πως "με την αποχή εκφράζεται η  αντίρρηση των φοροτεχνικών στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, αλλά και στο νέο φορολογικό το οποίο διαρρέεται".

Οι φοροτεχνικοί, όπως και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν "το 75% του εισοδήματος τους σε ασφαλιστικές εισφορές και εφορία. Δεν θα υπάρχουν λογιστές του χρόνου να υποβάλλουν δηλώσεις" σημειώνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κοντά στους πελάτες τους καθημερινά οι φοροτεχνικοί ζουν μαζί τους τις αγωνίες και την αδυναμία πληρωμών. όπως εύστοχα παρατηρεί ο αντιπρόεδρος του συλλόγου φοροτεχνικών Χίου, ακόμη κι αν επιβληθούν τα νέα μέτρα, θα είναι αδύνατη η εφαρμογή τους στην πράξη, αφού ακόμη και οι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους θα αδυνατούν να καταβάλουν τα ποσά που απαιτούνται.

"Είναι προφανές ότι ακόμη κι αν επιβληθούν τέτοιου τύπου εισφορές ακόμη και οι συνεπείς θα χρωστούν. Είμαστε σε οριακό στάδιο όλος ο κόσμος της ελεύθερης αγοράς. Ούτως ή άλλως επί του πρακτέου δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο", κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ