25.11.2014 12:34

Στηρίζουμε τον παραγωγό παρά την κρίση

Απάντηση του προέδρου της ΕΜΧ στην παρέμβαση του Γ. Τούμπου μέσω του «π»

Με αφορμή την αναδημοσίευση άρθρου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΧ κου Γ. Τούμπου, στην εφημερίδα “πολίτης”, θέλω να αναφέρω τα παρακάτω:

Η Ένωση Μαστιχοπαργωγών Χίου με αποφάσεις και δράσεις των μελών  όλων των Διοικητικών της Συμβουλίων τα τελευταία 20 χρόνια, θέτει ως κύριο μέλημά της, την στήριξη του παραγωγού, του μόχθου και του εισοδήματός του.

 Μερικές από τις αποφάσεις αυτές είναι:

- Επέκταση υποδομών-νέο εργοστάσιο μαστίχας

- Δημιουργία MEDITERRA A.E με ό,τι αυτή προσέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει στην υπόθεση που λέγεται μαστίχα-παραγωγός.

-Εξασφάλιση της ευρωπαϊκής επιδότησης ύψους 1.200.000€ για κάθε χρόνο από το 2007 έως και σήμερα με την προοπτική δε να συνεχιστεί και πέραν του 2020.

-Μετακύληση των κερδών  που προκύπτουν από την μεταποίηση της μαστίχας (τσίκλα) στη μαστίχα, δηλαδή στον παραγωγό.

Είναι περιττό να αναφερθώ και σε άλλα εξίσου σημαντικά που αποδεικνύουν , ότι μέλημα των ΔΣ διαχρονικά είναι το συμφέρον του παραγωγού και η ικανοποίησή του με την ταυτόχρονη ύπαρξη της ΈΜΧ.

Σας επισυνάπτω πίνακα με βασικά οικονομικά μεγέθη των τελευταίων ετών  από τα Πεπραγμένα της ΕΜΧ που φέρουν τη σφραγίδα Ορκωτών Λογιστών και την έγκριση της συντριπτικής  πλειοψηφίας των Αντιπροσώπων στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου εκεί φαίνεται ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης πτώσης της τιμής του παραγωγού, υπάρχει η αντίστοιχη πτώση της τιμής πώλησης προς τους πελάτες μας.

Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι η ΕΜΧ εδώ και πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα βρίσκεται μεταξύ των 2-3 καλύτερων γεωργικών συνεταιρισμών, γεγονός που αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από του Kρατικούς Φορείς, τις Τράπεζες και τους συνεργάτες – πελάτες της, που ας μην ξεχνάμε χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συγκυρίες να παρακολουθήσουμε και να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

Κομβικό σημείο για τη συνέχιση της πορείας της μαστίχας στους δρόμους του κόσμου είναι η ποιότητα της. Σε αυτό το σημείο δεν χωράνε συμβιβασμοί, Όποιος προτείνει κάτι άλλο πέραν του οπτικού ελέγχου μέσω του μηχανήματος ας μας πει πώς θα διασφαλίζεται η ποιότητατης μαστίχας  και το βασικότερο πώς θα καταφέρει να την πουλήσει  στους πελάτες εκείνους  που χρησιμοποιούν το προϊόν μας ως τρόφιμο και κυρίως ως λειτουργικό  και ειδικό τρόφιμο.

Σε ένα περιβάλλον που παγκόσμια οικονομικοί κολοσσοί καταρρέουν, στην Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας επιχειρήσεις χάνονται και  περνούν σε χέρια άλλων, η ΕΜΧ μπορεί και υλοποιεί τις αποφάσεις που παίρνει, στηρίζοντας τον παραγωγό πάντα μέσα από την ύπαρξή της.

Τέλος απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς τούς καλώ να ζητάνε την όποια ενημέρωση από τα επίσημα, συντεταγμένα όργανα της ΈΜΧ και τα έμπειρα στελέχη της που είναι πάντα στη διάθεση τους.

Η σωστή ενημέρωση χρειάζεται νηφαλιότητα και γνώση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ