4.5.2017 10:31

Στη Σκύρο η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ

Στην πανέμορφη  Σκύρο κτυπάει  το επόμενο διάστημα η καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου των ελληνικών νησιών  με τη διεξαγωγή,  5-7 Μαΐου, της  41ης Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που συνεχίζει σταθερά και με ενάργεια το έργο του, ως βασικό επιχειρηματικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας,   επέλεξε το με ιδιαίτερο χρώμα  αιγαιοπελαγίτικο νησί ως τόπο φιλοξενίας του κορυφαίου ετήσιου ραντεβού των 19 Επιμελητηρίων μελών του.

Στη Γενική Συνέλευση, τη φιλοξενία της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Εύβοιας,  πέραν των καταστατικών  θεμάτων (Έγκριση Πρακτικών 40ης Γ.Σ. που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λήμνο, πεπραγμένων του Δ.Σ και απολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2016 καθώς και από ορισμού του τόπου και της ημερομηνίας διεξαγωγής της επόμενης Γ.Σ κ.α), έχουν προγραμματιστεί και δύο  πάνελ θεματικών ενοτήτων στα οποία θα συζητηθούν εκτενώς   σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νησιά της πατρίδας μας, όπως:  α) Η παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νησιωτικό Χώρο: αρχές, στόχοι, μέσα και προϋποθέσεις» και β) η στήριξη της εξωστρέφειας των νησιωτικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα θα υπάρξει παρουσίαση  τόσο του Δικτύου Αειφόρων Νησιών – ΔΑΦΝΗ και υπογραφή  Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Δικτύου ΔΑΦΝΗ, όσο και  της  μελέτης της ΚΕΔΕ, σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές και τις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιωτικών Δήμων».

Το πρόγραμμα της Συνέλευσης περιλαμβάνει επίσης και τα παρακάτω θέματα:  

  • Παρουσίαση ηλεκτρονικής εφαρμογής Keeano, αναζήτησης και καταγραφής ακτογραμμών  με εξατομικευμένα αποτελέσματα.
  •  Ενημέρωση από  διαπιστευμένους τραπεζικούς διαμεσολαβητές για βιώσιμες λύσεις,  σχετικά με ρυθμίσεις των «κόκκινων » δανείων.
  • Συνδιοργάνωση –ΕΟΑΕΝ και INSULEUR-με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θεματικού Συνεδρίου με θέμα «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» (Πειραιάς 26 & 27 Μαΐου 2017).
  • Ενίσχυση από την Κ.Ε.Ε.Ε. Επιμελητηριακών φορέων στήριξης της νησιωτικότητας.
  •  Αποτελέσματα αξιολόγησης προτάσεων έργων στην 1η πρόσκληση του   Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020.
  • Χορήγηση αιγίδας Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM EXPO, Αθήνα 08-10/12/2017

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ