16.3.2016 15:24

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Μαρτίου 2016 στο Βερολίνο της Γερμανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με stand εντός του περιπτέρου ΕΟΤ.

 

Το χώρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.

 

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ν. Κατρακάζος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Α. Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου Μ. Κόβα.

 

Η ITB αποτελεί την κορυφαία έκθεση τουρισμού παγκοσμίως και φέτος φιλοξένησε περί τους 10.000 εκθέτες από 187 χώρες. Την έκθεση επισκέφτηκαν 120.000 εμπορικοί επισκέπτες, περί τους 5.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από 80 χώρες και περί τους 380 bloggers από 30 χώρες. 

 

Το stand των νησιών του Β. Αιγαίου είχε υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά. Κύριο μέλημα της Περιφέρειας ήταν η προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού προφίλ των νησιών και η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας για τους τουρίστες.

 

Σημαντική ήταν η παρουσία των επαγγελματιών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όπου παρευρέθησαν συνολικά 6 πράκτορες και ξενοδόχοι από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με tour operator.

Την προσεχή εβδομάδα (23-26 Μαρτίου) η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει με οργανωμένη αποστολή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT στη Μόσχα. Στόχευση της ΠΒΑ είναι η προσέλκυση της τουριστικής αγοράς της Ρωσίας ιδίως στις ειδικές μορφές τουρισμού.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ