27.9.2018 11:48

Στη Βουλή οι προτάσεις του Ε.Ο.Α.Ε.Ν για τα υδατοδρόμια.

Στη 2η συνεδρίαση - ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα Υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπών διατάξεων», συμμετείχε ο ΕΟΑΕΝ δια των κ.κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Δημήτρη Συξέρη, Οικονομικού Επόπτη του ΕΟΑΕΝ και Υπεύθυνου Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, οι οποίοι και επιμελήθηκαν των προτάσεων και των διαβουλεύσεων με τα μέλη του Ομίλου και με θεσμικούς επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και με ειδικούς του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Στην τοποθέτησή του ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την πρόσκληση του ΕΟΑΕΝ  σαν θεσμικού φορέα, επεσήμανε ότι το Σ/Ν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων, γεγονός που θα συμβάλει στην καλύτερη  διασύνδεση των Ελληνικών νησιών μεταξύ τους  και με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει θετικά σε τουριστικό πλαίσιο.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες και  στοχευμένες προτάσεις, που έχει διαμορφώσει ο ΕΟΑΕΝ και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που δέχτηκε από παριστάμενους βουλευτές.

Επίσης, τόνισε ότι τα νησιά μας χρειάζονται την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων γιατί θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη όπως:
- ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος
- δυνατότητα πολλαπλών επισκέψεων σε μια γεωγραφική περιοχή.
- συνδυασμένες μεταφορές
- προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών και δημιουργία θέσεων εργασίας.

 Στην συνεδρίαση – ακρόαση παρέστησαν ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και ο κ. Νίκος Μαυραγάνης Υφυπουργός, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να συμπεριλάβουν προτάσεις του ΕΟΑΕΝ στο τελικό νομοσχέδιο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ