Οικονομία

11/12/17 11:19

τελ. ενημ.: 11/12/17 11:19

Σταθερή προσήλωση στην τουρκική πελατεία

Ό,τι και να λέμε ή να γράφουμε η τουριστική μας αγορά έχει χαράξει τη ρότα της. Αισθάνεται ασφάλεια στην αγκάλη των βραχυχρόνιων επισκέψεων από την Τουρκία, προσβλέπει μονοσήμαντα στη διεύρυνση τους και σ’ αυτό το μονοπάτι θα πορευτεί, όσες εναλλακτικές διαδρομές κι αν ανοίγει η προσπάθεια του κάθε Χαλάτση.

Μια ματιά μόνο στην προετοιμασία και στον αριθμό των τουριστικών επαγγελματιών που πήραν μέρος στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης οριοθετεί πλήρως τους στόχους και τις επιδιώξεις των ανθρώπων του τουρισμού μας. Οι στόχοι της επαύξησης του ρεύματος από χώρες της Ευρώπης ή τη λοιπή Ελλάδα είναι για μια διαρκής συζήτηση θεωρητικής βάσης και μεμψιμοιρίας. Σε κάθε κάλεσμα από την αγορά της Τουρκίας δίνουμε τα ρέστα μας.

Η ασήμαντη τουριστική βάση του νησιού συνεχίζει να ποντάρει στη δεδομένη αποδοτικότητα των αφίξεων από Τουρκία, εθελοτυφλώντας για τους κινδύνους και τις επισφάλειες. Αυτή σήμερα τη συντηρεί, σ’ αυτήν εξακολουθεί να ποντάρει. Οι μακρόπνοοι σχεδιασμοί δεν την αφορούν, ή τουλάχιστον δεν την απασχολούν σήμερα. Μέχρι να εμφανιστεί, αν συμβεί ποτέ, κάποιος πραγματικά μεγάλος παίκτης στην αγορά μας. Δεηθώμεν…