26.1.2016 17:02

Στα θρανία οι λογιστές

ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εφόδιο τη γνώση ενημερώθηκαν οι λογιστές της Χίου  στα τριήμερα σεμινάρια για τα  Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, για τους νέους νόμους, τις εγκυκλίους και τις που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν για να εξυπηρετούν το δημόσιο, τους απλούς  ιδιώτες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Οι δύο κύκλοι των εξαιρετικών - όπως χαρακτηρίστηκαν - σεμιναρίων ολοκληρώθηκαν  στο «Καρράδειο» κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη  συνεργασία των στελεχών ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από τις 15 έως και τις 17 και από τις 22 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2016,  62 φοροτεχνικοί - 37 λογιστές και οι συνεργάτες τους – “κάθισαν στα θρανία”, ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν σημαντικά στην άσκηση του επαγγέλματος.

 «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε στις ενημερωτικές ενότητες όσο το δυνατόν περισσότερα θεματικά αντικείμενα και να μάθουμε σωστά την κατάσταση, το ονομαζόμενο «excellόφυλο» που πρέπει να τηρούν πλέον από φέτος όλοι οι φορολογούμενοι», δηλώνει στον «π» η λογίστρια  Άννα Χρυσούλη.

Απαραίτητα

Τα σεμινάρια ήταν πολύ σημαντικά, για καλύτερη ενημέρωση  οι επαγγελματίες  τα παρακολούθησαν σε δύο γκρουπ των 20 ωρών το καθένα. Απόδειξη είναι το ενδιαφέρον που επέδειξαν όλοι οι φοροτεχνικοί, οι οποίοι   πλήρωσαν από 70 ευρώ ο καθένας και ο σύλλογος χρηματοδότησε τη διαδικασία με επιπλέον 170 ευρώ για κάθε μέλος.

«Η νομοθεσία είναι πλέον τόσο μεγάλη και περίπλοκη και τα δεδομένα πολλαπλασιάζονται και   αλλάζουν τόσο ραγδαία, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε εγκαίρως και  επαρκώς όλες τις πληροφορίες, να ενημερωθούμε σωστά  για να καλύψομε τις ανάγκες του κόσμου και της επαγγελματικής μας  υπόστασης και επάρκειας, το σεμινάριο ήταν σημαντικότατο, θα μας βοηθήσει πολύ και αυτό ανταποδοτικά ωφελήσει τους συναλλασσόμενους και την πολιτεία», προσθέτει.

Τη διαδικασία υποστήριξαν αποτελεσματικά οι καθηγητές του τμήματος ΜΒΑ Αριστείδης Σάμητας, Γρηγόρης Ταπεινός και Δημήτρης Ίσσαρης, οι οποίοι όπως ομολογούν οι λογιστές τους μετάγγισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με φοβερή μεταδοτικότητα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ