13.3.2015 10:29

Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω «ατύχημα» με έξοδο της Ελλάδας

Δεν αποκλείει ατύχημα σχετικά με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε νέα του συνέντευξη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ακόμη μια συνέντευξή του - στο αυστριακό δίκτυο ORF-  δήλωσε πως  η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε, ενώ τόνισε πως η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Λίγο νωρίτερα μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη με τον αυστριακό ομολογό του είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος με την Ελλάδα αλλά δεν τον βοηθάει

Η Ελλάδα «σίγουρα δεν είναι μία απελπιστική περίπτωση» και είχε καλύτερες επιδόσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους απ’ ότι προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης, δήλωσε ο γερμανός υπουργός οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

«Παρά τον σκεπτικισμό, η ανάπτυξη της Ελλάδας έως το τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ’ ότι είχε καθοριστεί από το πρόγραμμα» δήλωσε ακόμα ενώ σημείωσε ότι η περισσότερη ρευστότητα δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της Ευρώπης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ