20.8.2014 11:19

Πρώτη δόση τον Σεπτέμβρη

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Γράψε σβήσε για τον ΕΝΦΙΑ και στη Χίο αφού το νησί μας και ειδικότερα τα χωριά και ο Βροντάδος είναι ανάμεσα στις περιοχές τις χώρας στις οποίες θα υπάρξουν βελτιώσεις.

Έτσι αναμένεται να εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά για όλους τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων στο taxisnet από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα ποσά που αναγράφονται στα υφιστάμενα εκκαθαριστικά θα αλλάξουν και εκτιμάται ότι τα νέα σημειώματα θα είναι έτοιμα έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να καταβάλουν την πρώτη δόση οι υπόχρεοι έως το τέλος του ίδιου μήνα.

«Και η Χίος είναι ανάμεσα στις περιοχές για τις οποίες θα υπάρξουν διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ που θα αφορούν κυρίως στα ακίνητα που είναι εκτός, σε εκείνα που είναι στον Βροντάδο δηλαδή και στα χωριά. Η πρώτη δόση έχει μεταφερθεί για τέλος Σεπτεμβρίου ενώ ο αριθμός των δόσεων ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί», δήλωσε στον «π» ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ.Χίου Κ. Ραπίτης.

Παράλληλα μια πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, είναι να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης του φόρου. Η πρόταση του κ. Μηταράκη προβλέπει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από δήμους και περιφέρειες αντί από το υπουργείο Οικονομικών,  «προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ