9.8.2016 11:14

«Πρωταθλήτρια» η Χίος στην τιμή της βενζίνης

ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ι.Χ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ

Κάθε άλλο παρά αιτιολογημένη μπορεί πλέον να φαντάζει οποιαδήποτε δικαιολογία για την ξαφνική αύξηση της βενζίνης στη Χίο, ειδικότερα τους τελευταίους δύο μήνες. Σύμφωνα με την Ξένια Κορακάκη, πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών, η Χίος βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται στα μέρη με τις υψηλότερες τιμές καυσίμων, κάτι το οποίο η Ένωση προσπαθεί να αλλάξει, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει, καθώς ο μέσος όρος της βενζίνης πανελλαδικά ανέρχεται στο 1,406 ευρώ ανά λίτρο και στη Χίο αγγίζει το 1,485. Μία διαφορά που γίνεται αισθητή στην τσέπη πολλών.

Έχουν εξαντλήσει κάθε τρόπο χωρίς να αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα

Έναν ολόκληρο χρόνο η Ένωση Καταναλωτών, έστελνε αναφορές στο Υπουργείο αναφορικά  με την εξωφρενικά υψηλή τιμή της βενζίνης, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια σημαντική  απάντηση. Η μοναδική απάντηση που έλαβε ανέφερε ότι η τιμή των καυσίμων είναι ελεύθερη και  ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να την προωθεί στους πελάτες όσο θέλει. Όπως δήλωσε στον «π» η Ξ. Κορακάρη «δε ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση. Έχουμε αναφέρει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς κάποια ανταπόκριση» και συμπλήρωσε «το Γενάρη του 2015 η τιμή των καυσίμων στο νησί ήταν η ακριβότερη σε ολόκληρη τη χώρα».

Οι γνωστές δικαιολογίες…

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων τονίζουν ότι δεν μπορεί η τιμή να κατέβει καθώς δαπανούν πολλά χρήματα στη μεταφορά των καυσίμων και στις αποθήκες που τα τοποθετούν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ