20.11.2023 13:30

Προχωρά το εμβληματικό έργο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου αλλάζοντας την εικόνα της τοπικής αγοράς - Βίντεο

1.723.000€ για παρεμβάσεις σε 77 επιχειρήσεις και 17 οδούς

Με γοργούς ρυθμούς παρά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις προχωρά το εμβληματικό έργο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αγοράς της Χίου, προσδίδοντάς της, ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά μέσω μιας ισορροπημένης και αισθητικά ενοποιημένης εικόνας που προσελκύει τον επισκέπτη και δημιουργεί θετικό πρόσημο.

Τον παραπάνω στόχο θα εξυπηρετήσει μία σειρά παρεμβάσεων όπως οι καλύτερα φωτισμένοι δρόμοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, έξυπνα συστήματα και η αισθητικά αναβαθμισμένη συνολική εικόνα.

Η φιλοσοφία του έργου

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη του Επιμελητηρίου Χίου αλλά και η αρχιτέκτονας του έργου Δανάη Αθανασοπούλου η φιλοσοφία του έργου είναι μια ολιστική ανάπλαση των εμπορικών δρόμων που βρίσκονται στην επιλέξιμη  περιοχή, με παρεμβάσεις τόσο από τον Δήμο όσον αφορά τις αναπλάσεις οδών, έξυπνα συστήματα πόλης (free wifi), την έξυπνη μετακίνηση μέσω ηλεκτροκίνητου λεωφορείου, όσο και από το Επιμελητήριο Χίου, μέσα από τον εξωραϊσμό των όψεων ώστε να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη εικόνα - αισθητικά ελκυστική, την προβολή των επιχειρήσεων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, καθώς και την ώθηση της αγοράς μέσω γιορτών αγοράς που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του έργου και θα καθιερωθούν σε ετήσια τακτική βάση.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

Μέσα από το έργο θα ωφεληθούν άμεσα οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις γιατί ενισχύεται η εικόνα και η ταυτότητά τους, συμμετέχουν ενεργά σε μια συλλογική και καινοτόμα προσπάθεια, ως μέρος ενός νέου θεσμού. επωφελούνται από τη συνολική αναβάθμιση της πόλης που καθίσταται ελκυστικότερη στους επισκέπτες, δημιουργούνται συνθήκες για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και τέλος επωφελούνται από την επίλυση καίριων προβλημάτων που λειτουργούν αντισταθμιστικά στην εμπορική δραστηριότητα, όπως ο περιορισμός της παράνομης στάθμευσης

Λίγα λόγια για το έργο

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τις παρεμβάσεις συνολικά του Δήμου και του Επιμελητηρίου ανέρχεται περίπου σε 1.723.000€.

Ο προϋπολογισμός που αφορά τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου και κατά συνέπεια αποδίδεται ως έμμεση ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις, είναι 221.540€.

Το σύνολο των επιχειρήσεων που συμμετέχει στο έργο είναι 77 ενώ οι δρόμοι στους οποίους γίνονται παρεμβάσεις από το Επιμελητήριο Χίου είναι οι εξής: Αμάντου, Φιλίππου Αργέντη, Τσελεπή, Ψυχάρη, Ευστρατίου Αργέντη, Δωροθέου Πρωΐου, Βουπάλου, Αφών Ράλη, Βαρβάκη, Δρομοκαΐτη, 11ης Νοεμβρίου, Φιστέλ ντε Κουλάνς, Αρχέρμου, Δαμαλά, Ελ. Βενιζέλου, Δημογεροντίας, Ροΐδου.

 

Το Επιμελητήριο Χίου έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες που αφορούν:

  • Τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας προβολής των επιχειρήσεων
  • Τη διοργάνωση εκδήλωσης προβολής της εμπορικής περιοχής (Happy Friday)
  • Την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης εξωραϊσμού των όψεων των επιχειρήσεων

 

Ως προς τον εξωραϊσμό των όψεων, έως σήμερα έχει ολοκληρώσει:

  • Την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο των επιχειρήσεων.
  • Την τοποθέτηση νέων επιγραφών σε 45 επιχειρήσεις.
  • Την ολοκλήρωση όψης που αφορά τοποθέτηση φωτισμού, τοποθέτηση επιγραφών, την κάλυψη κλιματιστικών και τον ελαιοχρωματισμό, σε 2 επιχειρήσεις.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ