13.7.2015 10:25

Πρεμιέρα εκπτώσεων με κλειστές τράπεζες

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Τις κλειστές τράπεζες, την ανυπαρξία ρευστού αλλά και την μειωμένη πλέον αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχουν να αντιμετωπίσουν έμποροι και καταστηματάρχες που θεωρούν τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις ως καμένο χαρτί.

Στην ήδη υφεσιακή κατάσταση των τελευταίων πέντε ετών έρχεται να προστεθεί και η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών που κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς ακόμα και τους καταναλωτές που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν ρευστό στην αγορά.

Τελευταία ελπίδα οι γενναίες εκπτώσεις

Το κλίμα εσωστρέφειας της τοπικής αγοράς προσπαθούν να τονώσουν οι καταστηματάρχες με τους περισσότερους από αυτούς να προχωρούν σε προσφορές από την περασμένη εβδομάδα.

«Δυστυχώς ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται. Όπως και να γυρίσεις το βλέμμα σου βλέπεις άδεια καταστήματα. Δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση όμως αν συνεχιστεί κι άλλο θα δούμε και τα πρώτα λουκέτα», ανέφερε στον «π» καταστηματάρχης της Απλωταριάς.

Ήδη από σήμερα πάντως πρώτη ημέρα των εκπτώσεων οι περισσότεροι καταστηματάρχες σε μία προσπάθεια προσέλκυσης των καταναλωτών διαφημίζουν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που ξεκινούν από το 30 και φθάνουν μέχρι και το 60%.

Όπως σημειώνουν στον «π» η μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι η υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές και οι άμεσες κινήσεις ώστε να αποκατασταθούν τα επίπεδα ρευστότητας στην προ δημοψηφίσματος περίοδο.

Καμία απόφαση για τις Κυριακές

Το γενικότερο κλίμα αποδιοργάνωσης της αγοράς εντοπίζεται και στους κόλπους της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Έτσι παρότι την 1η Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 19 Ιουλίου, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δεν έχει συνέλθει μέχρι στιγμής προκειμένου να καθορίσει τη στάση του. Η ίδια αναβλητικότητα επικρατεί και ως προς τη φετινή γιορτή της αγοράς αφού επί του παρόντος δεν έχει τεθεί το ζήτημα αντίστοιχης διοργάνωσης με την περσινή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ