1.4.2015 10:47

Πώς θα γίνουν οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

«Πράσινο φως» για υπαγωγή σε κινητικότητα 10.000 απολυθέντων

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων στο Δημόσιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με το «Έθνος» προβλέπει την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και δημοσίων υπαλλήλων  που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και την τοποθέτηση 6.000 επιτυχόντων παλιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε θέσεις πρώτης ανάγκης μέσω προγράμματος μίνι κινητικότητας. 

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν, τον εκδημοκρατισμό και εξορθολογισμό της διοίκησης, τα δικαιώματα των πολιτών και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την αποκατάσταση αδικιών, με την επαναφορά προσωπικού και την κινητικότητα των επιτυχόντων σε παλιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. 

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα δίνει «πράσινο  φως» για το μίνι πρόγραμμα κινητικότητας με το οποίο θα τοποθετηθούν οι περίπου 10.000 απολυθέντες, διαθέσιμοι και επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Ήδη τα υπουργεία έχουν καταθέσει τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης τα οποία θα εξεταστούν από ιδικές επιτροπές. Η επιτροπή που θεσμοθετείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκηρύξει τις θέσεις και οι υποψήφιοι θα πριμοδοτηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα, διαφορετικά θα πρέπει να αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους να επιτρέψουν στις θέσεις στις οποίες εργάζονταν ή είχαν πετύχει σε παλιότερους διαγωνισμούς. 

Τα κριτήρια που θα βαθμολογηθούν για την επαναπρόσπληψη,θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση και θα περιλαμβάνουν, τα τυπικά προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας, την οικογενειακή κατάσταση, την ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης, - φορέα υποδοχής- και τη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. 

Με τη δημοσίευση του νόμου επανασυστήνονται οι κλάδοι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απολύθηκαν, καθώς και των σχολικών φυλάκων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ