12.3.2015 10:32

Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στην κλήρωση για τα δώρα

10 χιλιάδες ευρώ στον τυχερό φορολογούμενο

Όχι όλες οι αποδείξεις αλλά αυτές που βρίσκονται σε έναν μεγάλο κατάλογο επαγγελμάτων και υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής θα μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλήρωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση ως κίνητρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα μπαίνουν στη λοταρία αποδείξεις από Super Market, βενζινάδικα και περίπτερα, ενώ αυτές που θα συμμετέχουν θα είναι από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, αλλά και κατά περίπτωση σε περιόδους όπως το καλοκαίρι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.

Στη λίστα και οι λογαριασμοί από μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, αλλά και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Το σκεπτικό του υπ. Οικονομικών είναι να στέλνονται οι αριθμοί των αποδείξεων μέσω sms για τη συμμετοχή στην κλήρωση. Το υπουργείο Οικονομικών θα κληρώνει 10 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα και αναλόγως της πορείας του μέτρου θα αυξήσει αυτό το ποσό και τα κίνητρα. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο εφαρμόζεται με επιτυχία στην Πορτογαλία όπου κληρώνεται κάθε φορά ένα αυτοκίνητο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ