17.7.2015 19:53

Πληρώνουν τις άμεσες ανάγκες

ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΜΨΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗ Δ.Ο.Υ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Προτεραιότητα στη ρύθμιση και αποπληρωμή των δανείων τους έχουν δώσει οι Χιώτες φορολογούμενοι, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις φορολογικές εκκρεμότητες. Οι συναλλαγές με τη Δ.Ο.Υ έχουν υποστεί  αισθητή κάμψητο τελευταίο δεκαήμερο. Η επιλογή έχει  εκπλήξει  τους υπηρεσιακούς παράγοντες έως ενός σημείου. Χαρακτηρίζουν χαμένη την  πρώτη περίοδο καταβολής του Φ.Π.Α  του 2015, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα.

Επιστροφές φόρου

Με εντολή της  Τράπεζας της Ελλάδας έχει σταματήσει η διαδικασία των επιστροφών φόρου, ενώ με αυστηρότατα κριτήρια  εξυπηρετούνται μόνο ειδικές περιπτώσεις.

Έλεγχοι φοροδιαφυγής

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται και για φέτος η περσινή οδηγία διενέργειας των προληπτικών ελέγχων φοροδιαφυγής  από την τοπική Εφορία, με τη συνεργασία της Αστυνομίας

Στην εντολήτης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με θέμα «Συνδρομή στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων», η οποία  παραλήφθηκε στις 10 Ιουλίου 2015  τονίζεται ότι «οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ  δύνανται να αιτούνται από τις αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις να συνδράμουν στη διενέργεια οικονομικών ελέγχων με την παρουσία αστυνομικών και με τη διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ελέγχων και την αποφυγή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας που θα μπορούσε να διαταράξει τη διεξαγωγή αυτών».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ