Οικονομία

6/7/20 15:40

τελ. ενημ.: 6/7/20 15:41

«Φόβος για νέα λουκέτα στην αγορά της Χίου από τον Σεπτέμβρη» [vid]

Ήδη πριν τον κορωνοϊό έκλεισαν επίσημα 24 επιχειρήσεις και άνοιξαν 76 αλλά κυρίως εποχιακές

Τους φόβους της ότι από τον Σεπτέμβριο θα παρατηρηθεί νέο κύμα λουκέτων στην αγορά της Χίου, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή.

Σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Χίου για το πρώτο εξάμηνο του 2020, δείχνουν ότι 24 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ενώ άνοιξαν 76 αλλά κυρίως εποχιακού χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε τα συγκεκριμένα στοιχεία ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερα αφού μία επιχείρηση υποχρεούται να δηλώσει την έναρξή της στο οικείο Επιμελητήριο όχι όμως και τη διακοπή της δραστηριότητάς της.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μετέφερε και το φόβο της ότι από Σεπτέμβρη θα κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός.

Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη τουριστικού ρεύματος αφού εκτός από το γεγονός ότι φέτος δεν θα έρθουν τουρίστες από Τουρκία, το ίδιο αναμένεται και για την περίπτωση των ομογενών που παραδοσιακά αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για την τοπική αγορά.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση