24.6.2015 13:23

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων (που κανονικά έληγε στις 30 Ιουνίου) μέχρι τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η υποβολή των δηλώσεων προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Η παράταση δεν αλλάζει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου για την καταβολή της πρώτης δόσης, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τη δεύτερη και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για την τρίτη δόση

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί μόλις 1.700.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.000.000 φορολογουμένων.

Ωστόσο η παράταση δεν αλλάζει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου για την καταβολή της πρώτης δόσης, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τη δεύτερη και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για την τρίτη δόση. Σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου παρέχεται έκπτωση 2% στο συνολικό ποσό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ