17.3.2015 13:14

Πάνω από 3.000 έλληνες γιατροί στη Γερμανία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μετανάστευση ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό, με τη Γερμανία να είναι η πρώτη χώρα επιλογής τους. 

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», πρόσφατα ιδρύθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας, όπου ζουν και εργάζονται ήδη 1.800 έλληνες γιατροί, ο πρώτος σύλλογος ελλήνων γιατρών.

Ονομάζεται «Γένεσις, Ενωση Ελλήνων Ιατρών Βόρειας Ρηνανία - Βεστφαλίας» και έρχεται όχι μόνο για να βοηθήσει τους έλληνες γιατρούς, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν, αλλά και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με δωρεές σε ελληνικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2013, οι Eλληνες γιατροί στη Γερμανία είναι 2.847.Με τα στοιχεία όμως που διαθέτει ο νεοϊδρυθείς ιατρικός σύλλογος, τους τελευταίους μήνες έχουν καταφθάσει από την Ελλάδα στη Γερμανία τουλάχιστον ακόμη 600 έλληνες γιατροί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.500. 

Περίπου δηλαδή όσους έχει η Βρετανία, η οποία αποτελεί ιστορικά τον πρώτο τόπο επιλογής ελλήνων επιστημόνων. 

Μάλιστα, για να εξυπηρετούνται οι έλληνες γιατροί στη Βρετανία έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 20 χρόνια τέσσερις ιατρικοί σύλλογοι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ