27.4.2015 17:02

Πάνω από 170.000 αιτήσεις για τις 100 δόσεις

Πάνω από 170.000 πολίτες υπέβαλαν αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην εφορία, έως σήμερα, ενώ το ποσό που έχει μπει σε ρύθμιση ξεπερνά το 1 δισ. και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει τέλος του μήνα με δυνατότητα παράτασης έναν μήνα ακόμα, δηλαδή μέχρι τέλους Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες σκέψεις υπάρχουν και για παράταση της ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία εκπνέει 30 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ, το ΕΕΤΑ, από τις 30 Μαρτίου υπάρχει ειδική εφαρμογή στο taxis, όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τυχόν οφειλές του.

Με εγκύκλιο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, φαίνεται να λύνεται ένα πρόβλημα που αφορά στους συνιδιοκτήτες ακινήτων όπως επίσης και τα ακίνητα πολλαπλής ιδιοκτησίας που έχουν μόνο μια παροχή ΔΕΗ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν έμενε απλήρωτος ο λογαριασμός και το ΕΕΤΑ βεβαιώνονταν σε έναν από τους συνιδιοκτήτες, μπορεί ο συγκεκριμένος να μεταβεί στην εφορία και να αποδείξει ότι πρέπει να πληρώσει μόνο ένα μέρος της οφειλής και να γίνει επιμερισμός στους υπόλοιπους. Εάν ο έφορος δεν κρίνει ότι επαρκούν τα παραστατικά που έχει, τότε θα πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ