20.5.2015 10:38

Πακέτο ρυθμίσεων με διαγραφές δανείων

Ολοκληρωμένο «πακέτο» ρυθμίσεων, με πρόβλεψη και για διαγραφές δανείων, το οποίο θα απευθύνεται στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που έχουν «κόκκινες» οφειλές, θα ανακοινώσει σύντομα η Εθνική Τράπεζα.

Μάλιστα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, προανήγγειλε με δηλώσεις του ότι η τράπεζα επεξεργάζεται σχέδιο για τη ρύθμιση όλων των καθυστερούμενων οφειλών. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκιαδάκης, στο 3ο τρίμηνο του 2015 θα ληφθούν ενισχυμένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία εξυγίανσης του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα θα προχωρήσει στο «κούρεμα» δανείων, ωστόσο θα υιοθετήσει συγκεκριμένα κριτήρια και θα δώσει έμφαση σε αυτά που δεν μπορούν αντικειμενικά να εξυπηρετηθούν. Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το νέο πρόγραμμα θα δίνει διπλή λύση, ρυθμίζοντας τη ληξιπρόθεσμη οφειλή και επιλύοντας παράλληλα το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

Τα νοικοκυριά
Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε στο νέο πρόγραμμα να ενταχθούν οι δανειολήπτες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Γι' αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται «πάγωμα» της οφειλής τους από στεγαστικά δάνεια, για όσο διάστημα βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ θα προβλέπεται και διαγραφή μέρους οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, η ΕΤΕ θα προχωρεί σε ετήσιο επανέλεγχο των οικονομικών στοιχείων τους για να διαπιστωθεί εάν παραμένουν σε αδυναμία πληρωμής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που έχουν οφειλές σε καθυστέρηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ