13.6.2013 15:00

Όλα βαίνουν καλώς στην ΕΤΑΧ

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΧ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δε θα προκύψει κανένα πρόβλημα από την ΕΤΑΧ ούτε στους επενδυτές, ούτε στα επενδυτικά προγράμματα, όπως το Leader, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης με δηλώσεις του στον «π», με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα για την αναστάτωση που επικρατεί στη εταιρεία της Π.Ε.Δ. αναφορικά με τους εργαζόμενους και την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται.

Να δουλέψουν για να πληρωθούν

Ο Π. Λαμπρινούδης διαβεβαίωσε τον «π» ότι οι δυο από τους τρεις εργαζόμενους έχουν επιστρέψει κανονικά στην εργασία τους. «Αναγνωρίζουν ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία και για να μπορέσουν και οι ίδιοι να πληρωθούν, πρέπει να έχουμε προγράμματα, πρέπει να υπάρχει αντικείμενο εργασιών. Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε ανάλογες εταιρείες όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν προγράμματα να εκμεταλλευτούν παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Εδώ και προγράμματα δεν είχαμε και ήθελαν να πληρώνονται» κατέληξε, ρίχνοντας εντέχνως ευθύνες μόνο στους εργαζόμενους και καθόλου στους πολιτικούς τους προϊστάμενους που έφεραν την ΕΤΑΧ και τους υπαλλήλους της στην προηγούμενη αδιέξοδη κατάσταση.

Παράλληλα ο δήμαρχος υποστήριξε πως με την προκαταβολή που πήρε η ΕΤΑΧ από τα προγράμματα εξόφλησε τους υπαλλήλους της για μέχρι και το 2011 ενώ από κει και πέρα αρχίζει η διαφωνία αφού ο ίδιος δεν αναγνωρίζει δεδουλευμένα. «Όσο υπάρχουν προγράμματα κι όσο εργάζονται για να τα προχωρούν εννοείται ότι θα πληρώνονται. Δε γίνεται αλλιώς. Για να έρθουν χρήματα στην ΕΤΑΧ και να πληρωθούν πρέπει να δουλέψουν», κατέληξε.

Ο ίδιος προσπάθησε να προσωποποιήσει το πρόβλημα φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη υπάλληλο κι αφήνοντας στο απυρόβλητο το αμαρτωλό διοικητικό παρελθόν της εταιρείας.

Αλλάζει η επιτροπή

Τέλος αναφορικά με την επιτροπή αξιολόγησης ο δήμαρχος έχει ήδη προχωρήσει στην αντικατάσταση του ενός μέλους της και το επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί και αυτή η λειτουργία ενώ το έργο των υπαλλήλων της ΕΤΑΧ θα συνεπικουρεί κι εξωτερικός συνεργάτης.

Όλα αυτά βέβαια είναι ολοφάνερο ότι ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ νομιμότητας, εργατικού δικαίου ίσως και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ολοφάνερο επίσης είναι ότι για τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος εξακολουθούν και «πληρώνουν τη νύφη» εργαζόμενοι και μπορεί αυτοί να πιέζονται να «χαρίσουν» δεδουλευμένα τους αλλά οι πρώην αιρετοί που κρατούσαν τα ηνία της ΕΤΑΧ σίγουρα δε θα κληθούν να πληρώσουν ή να απολογηθούν για τίποτα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ