18.4.2018 14:30

Οικονομικό Επιμελητήριο προς Βουλευτές: «Στηρίξτε τον νησιωτικό ΦΠΑ»

Να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν πίσω τους τις κομματικές αγκυλώσεις στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά καλεί το Οικονομικό Επιμελήτηριο Ελλάδας τους νησιώτες Βουλευτές.

« Ένα αίτημα που αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία δεδομένων τόσο της εντεινόμενης προσφυγικής-μεταναστευτικής  κρίσης  όσο  και των προβληματικών σχέσεων  με τη γείτονα  χώρα. Στην ίδια προσπάθεια καλούμε και όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Περιφέρειας καθώς και την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου που τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησαν δυναμικά στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Εμείς από την πλευρά μας θα εξακολουθήσουμε να  αγωνιζόμαστε για την  δικαίωση του ζωτικού στόχου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και  καμία εκλογική διαδικασία και  κανένα κοινοτικό  πρόγραμμα  δεν θα  μας υποχρεώσει να αλλάξουμε θέση.

Τέλος  θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι αποδεκτό να  προβάλλεται η εφαρμογή του  μεταφορικού ισοδύναμου  ως επαρκές οικονομικό αντιστάθμισμα  στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ  . Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα πάγιο αίτημα  που ξεκίνησε  πριν  μια δεκαετία τουλάχιστον από το  Δήμο Τήλου  και επομένως η προσπάθεια να εμφανιστεί ως  αντίδοτο  στην κατάργηση  των μειωμένων συντελεστών  είναι εντελώς απαράδεκτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ