7.8.2015 10:42

Οι προτάσεις κυβέρνησης και δανειστών

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για το θέμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προτάσεις για ένα μείγμα μέτρων, που συνδυάζει πολιτικές όπως η κάρτα σίτισης, η επιδότηση ενοικίου, η διανομή δωρεάν ρεύματος αλλά και άλλα μέτρα με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πολλαπλό δίχτυ κοινωνικής προστασίας όσων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η λογική της ελληνικής πλευράς είναι να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και από το πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μαζί και με άλλες δράσεις με στόχο να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση στο πρόβλημα της φτώχειας και όχι απλώς να επεκτείνει την «επιδοματική πολιτική» του Ελάχιστου Εγγυημένου, όπως εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας. Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική πλευρά, το σχέδιο δείχνει να έχει προβληματίσει τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι δανειστές από την πλευρά τους ζητούν το δίχτυ προστασίας που θα συμφωνηθεί να εφαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο σε αυτούς που το έχουν αληθινά ανάγκη, ενώ πιέζουν και για επέκταση του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου.

Για τα επιδόματα
Στο μεταξύ, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της προνοιακής πολιτικής, με την εξέταση των 100 και πλέον επιδομάτων που δίνονται από διάφορα υπουργεία, προβλέπεται να ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ για την πρόνοια στην Ελλάδα και σε επίπεδο προαπαιτούμενων για το 2016.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ