30.3.2016 17:03

Οι πρόσφυγες "έσωσαν" τον Φ.ΠΑ. στα 4 νησιά του Αιγαίου

Όλα τα περιθώρια για παράταση ή και αναστολή της απόφασης του Νόμου 4336 του 2015 αφήνει η τρόικα στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην εφαρμόσει το τρέχον διάστημα αλλαγές στους συντελεστές του νησιωτικού Φ.Π.Α..

Όπως ήταν μέχρι τώρα γνωστό, ο Νόμος θα εφαρμοζόταν από την 1η Ιουνίου του 2016 αφαιρώντας από τις νησιωτικές συναλλαγές την μείωση του φορολογικού συντελεστή που απολαμβάνουν ως αντιστάθμισμα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα επέρχονταν η άμεση και μόνιμη κατάργηση.

Πλέον και κυρίως εξαιτίας του βάρους που σηκώνουν οι νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Κως για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μεταναστευτικό, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή, εξαιτίας της ζημιάς που έχουν υποστεί οι κοινωνίες των παραπάνω νησιών, γλιτώνοντας μας από τα χειρότερα.

Να θυμίσουμε ότι η παραμονή του νησιωτικού συντελεστή Φ.Π.Α. αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων, που με παραστάσεις διαμαρτυρίας, επιστολές και άλλες ενέργειες, ζητούσαν εδώ και μήνες από την κυβέρνηση να φρενάρει οποιαδήποτε σκέψη για την αλλαγή στους φορολογικούς συντελεστές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ