30.8.2019 14:37

"Οι Κύπριοι μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για τον θρησκευτικό τουρισμό"

Ξεκινούν οι επαφές Επιμελητηρίου - Κύπριων πρακτόρων με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη μεγαλόνησο

Το πρώτο μεγάλο βήμα, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες της Μητρόπολης Χίου, προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού, κάνει το Επιμελητήριο Χίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Μάρκου.

Η πρόσφατη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από την Κύπρο στη Χίο, έφερε ξανά στην επιφάνεια μία αναξιοποίητη δυνατότητα που προσφέρει η σύνδεση με τη μεγαλόνησο, αυτή της αξιοποίησης του θρησκευτικού τουρισμού.

Η σημαντική δουλειά που έχει επιτελέσει η Μητρόπολη Χίου στο κομμάτι της καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων του νησιού, βρέθηκε στο επίκεντρο κοινής συνάντησης του Μητροπολίτη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Παντελή Λεγάτου και του Κύπριου Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικου Κυκκώτη, με στόχο την προσέλκυση Κύπριων επισκεπτών αλλά και το αντίστροφο.

«Οι Κύπριοι ως γνωστόν είναι λαός με αυξημένο θρησκευτικό αίσθημα. Υπάρχουν πάρα πολλά κυπριακά ταξιδιωτικά πρακτορεία με αντικείμενο τον θρησκευτικό τουρισμό. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι να έρθουμε σε επαφή με τα συγκεκριμένα πρακτορεία και να προτείνουμε μία σειρά πακέτων με στόχο την προσέλκυση πιστών στη Χίο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά ολόκληρο τον χρόνο.

Η δουλειά που έχει επιτελέσει η Μητρόπολη στο κομμάτι της καταγραφής είναι σημαντική και αυτό που προέχει είναι να μεταφραστεί σε όρους αγοράς», εξήγησε ο Παντελής Λεγάτος.

Όπως είπε σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Χίος θα είναι σε θέση να προτείνει συγκεκριμένα πακέτα προς τους Κύπριους επισκέπτες, μερικά εξ αυτών και συνδυαστικά με άλλα νησιά όπως η γειτονική Λέσβος.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ