22.11.2019 18:43

ΟΕΒΕ Χίου: Μία δομή μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση

Μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου εκφράζει την ξεκάθαρη εναντίωση της στη δημιουργία νέας κλειστής ή ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την δημιουργία κλειστής δομής 7000 ανθρώπων και πάνω, σε τόπο- εξορία που δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή και παρουσία! 

Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών σε έναν απομακρυσμένο τόπο όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του Αίπους που φημολογείται ότι θα λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις- φυλακές, αποτελεί απάνθρωπη λύση για τους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους που αναμένουν να πάρουν την έγκριση για να φύγουν στις χώρες προορισμού τους.

Η Ο.Ε.Β.Ε. είναι κάθετα αντίθετη με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών  αφού οδηγεί τους ανθρώπους στον ξεριζωμό στερώντας τους το δικαίωμα διαβίωσης στη χώρα τους και στη συνέχεια τους εγκλωβίζει σε άθλιες συνθήκες στα νησιά απαγορεύοντας να φθάσουν στις χώρες προορισμού τους ενώ παράλληλα οι συνέπειες στις ζωές των ντόπιων κατοίκων είναι μεγάλες.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Ε.Ε. φοβάται το ενδεχόμενο ότι οι πρόσφυγες που θα περάσουν στην ενδοχώρα θα βρουν τρόπο να περάσουν τα σύνορα παράνομα, επομένως για τους Ευρωπαίους η θάλασσα που χωρίζει τα νησιά μας από την υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί προστασία.

Είναι οφθαλμοφανές ότι το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι κατατρεγμένοι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές που ακολουθούν οι τελευταίες Κυβερνήσεις “δίνοντας το χέρι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Πρέπει λοιπόν, να έρθουμε σε ρήξη με τις πολιτικές αυτές καθώς δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οι προσφυγικές ροές δε θα σταματήσουν ποτέ!!

Ζητάμε

  • τη λειτουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα!
  • Την ολιγοήμερη παραμονή τους στη δομή σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, χορήγησης  ταξιδιωτικών εγγράφων ή ασύλου έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ