27.3.2020 11:57

ΟΕΒΕ Χίου: "Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και μείωση ενοικίων κατά 20%"

Την μείωση των ενοικίων αλλά και την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη, για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού, ζητά με επιστολή της από τον Δήμο Χίου η Ομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου.

Σε αυτή σημειώνει:

«Ενημερωθήκαμε  ότι  εκδόθηκε  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 68/20-2-20 σχετικά με την είσπραξη των δημοτικών τελών, με την οποία στο άρθρο 37 παρ. 8 προβλέπεται ότι:

« 8. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.» 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 του Ν 7071/2012 οι ΟΤΑ έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τα ενοίκια των κτιρίων που εκμισθώνουν μέχρι και 20% ετησίως.

Σε περίπτωση που το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφασίσει την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου, θα νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου για τη στήριξη της τοπικής αγοράς καθώς και το «πάγωμα» των δημοτικών τελών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις!»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ