16.5.2022 14:01

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη για τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στη Χίο

Λιμάνι Εμπορειού - Φωτογραφικό Αρχείο «π»

Το παράδοξο των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Χίου αποτυπώνει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γ. Παπαδόπουλος. Ενώ, όπως αναφέρει, το ζήτημα δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητές του, παρόλα αυτά κάνει λόγο για ανάγκη ανάδειξης του θέματος, προκειμένου να υπάρξει αναπροσδιορισμός. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Την τελευταία περίοδο, στο γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη έχουν απευθυνθεί πολίτες και αιρετοί της Χίου, οι οποίοι καταθέτουν τη δυσφορία τους, αναφορικά με τις υπερβολικά αυξημένες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές της νήσου Χίου.

Ενδεικτικό της περιγραφόμενης κατάστασης είναι το γεγονός ότι, π.χ. στην Κοινότητα Πυργίου η τιμή ζωής είναι 1.100 Ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή όσο και η αμιγώς αστική περιοχή της Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου (!!!), καθώς και στον Εμπορειό (επίνειο του Πυργίου), είναι 1.200 Ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή μόλις 50 Ευρώ λιγότερο από την περιοχή του κεντρικού λιμένος-Προκυμαίας της πόλεως Χίου (!!!).

Είναι ηλίου φαιεινότερον ότι, κάτι δεν πάει καλά…!

Παρά το γεγονός ότι, δεν υπάρχει εκ του γραφείου μας άμεση αρμοδιότητα επί του θέματος, ουδείς δημόσιος φορέας, αιρετός ή λειτουργός μπορεί να κωφεύσει στα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Εκ μέρους των διαμαρτυρομένων συμπολιτών μας, προτρέπουμε, παρακαλούμε και ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού, το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε εμπλεκόμενο φορέα (που σχετίζεται με το εν λόγω θέμα) να παρέμβουν, δίδοντας την ανάλογη δημοσιότητα, ώστε να υπάρξει λογικός αναπροσδιορισμός, προς ωφέλεια των πολιτών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ