30.1.2020 10:53

Ο νεοσύστατος Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Χίου βάζει τέλος στους 8 τόνους αδιάθετου γάλακτος καθημερινά

43 παραγωγοί διαθέτουν πλέον το προϊόν τους σε μεγάλη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος της Λέσβου

«Οι κτηνοτρόφοι της Χίου εκπέμπουν SOS», με αυτόν τον τίτλο μερικούς μήνες πριν ο «πολίτης» είχε γνωστοποιήσει στη χιακή κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν για χρόνια οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας, καθώς οι τόνοι του αδιάθετου γάλακτος πολλές φορές ξεπερνούσαν και τους 8 καθημερινά.

Το παραπάνω γεγονός είχε προβληματίσει τόσο τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αφού πολλοί είχαν φτάσει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, όσο και τους Στ. Κάρμνατζη και Γ. Σπιλάνη, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα εντονότερα, ο πρώτος μέσω επιστολής του στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ο δεύτερος μέσω ερώτησης του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

9 μήνες μετά 43 παραγωγοί αποφάσισαν να συστήσουν έναν νέο Αγροκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία «Άγιος Μόδεστος», μέσω του οποίου το αιγοπρόβειο γάλα τους θα βρει επιτέλους χρήση, εκτός Χίου καθώς κατάφεραν να συνάψουν συνεργασία με μια μεγάλη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος στη Λέσβο.

Ακολουθεί η επιστολή των αιγοπροβατοτρόφων που ανήκουν στον νεοσύστατο Συνεταιρισμό, στην οποία εξηγούν τους λόγους που πήραν την απόφαση να τον δημιουργήσουν.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι αιγοπροβατοτρόφοι της Χίου αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα το οποίο είχε γίνει γνωστό και μέσω του <<ΠΟΛΙΤΗ>>.

Έμενε μεγάλη ποσότητα αιγοπρόβειου γάλακτος αδιάθετη καθώς οι μονάδες επεξεργασίας γάλακτος  στο νησί αδυνατούσαν να απορροφήσουν το σύνολο της παραγωγής όλης.

Αυτός ήταν και ο αρχικός λόγος που οι 43 παραγωγοί αποφάσισαν να ιδρύσουν το Συνεταιρισμό, για να μπορέσουν δηλαδή να εξάγουν το αδιάθετο γάλα εκτός Χίου. Η ισχύς εν τη ενώσει όπως λέει και η γνωστή ρήση.

Σύμμαχοι μας και υποστηρικτές μας σε όλο αυτό που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο ήταν και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τον Κύριο Μανώλη Βουρνού και την Κυρία Βιβή Ποταμούση αλλά και η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος μας Σταμάτης Κάρμαντζης όπως και ο Κύριος Παντελής Μπουγδάνος από την Περιφέρεια ,  οι όποιοι συνεχίζουν να μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε θερμά.

Οι στόχοι μας είναι να φτάσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά όσο πιο ψηλά μπορούμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τη Χίο μας.

ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ :

  • Στη διασφάλιση της εξαιρετικής μας ποιότητας , που οδηγεί σε υπεραξία του τελικού προϊόντος.
  • Στη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω μαζικών προμηθειών πρώτων υλών.
  • Στη Γενετική Βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου των μελών μας .
  • Στην εξαγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και κρέατος στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υλοποιώντας έναν από τους πρωταρχικούς μας στόχους διοίκηση προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με διάφορες γαλακτοβιομηχανίες προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής των μελών μας σε τιμές αντάξιες της ποιότητας μας πάντα και με τη συμβουλή του Νομικού μας συμβούλου. Καταφέραμε και κλείσαμε συμφωνία με μια μεγάλη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος στη Λέσβο της οποίας ο ιδιοκτήτης μας εμπιστεύτηκε και της οποίας ο Συνεταιρισμός θα εμπορεύεται προϊόντα όπως Φέτα Π.Ο.Π, Γραβιέρα , Λαδοτύρι , Κασέρι κ.α.

Προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα πάντα ενωμένοι , είμαστε ανοιχτοί για προτάσεις και συνεργασία τόσο από τις Τοπικές επιχειρήσεις όσο και από αυτές που βρίσκονται εκτός Χίου  και θα θέλαμε να έχουμε τη στήριξη όλου του Χιώτικου λαού.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ <<ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ>>

Πρόεδρος : Αντώνης Νεραντζής

Αντιπρόεδρος: Αδαμάντιος Μαθιούδης

Γραμματέας : Παντελής Μπουρνιάς

Ταμίας : Αμαλία Μαθιούδη

Μέλος: Κων/ίνος Πυργούσης

Η ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗ.ΛΑ.Χ

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΟΥΣΗ 6987699360

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣ :

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ:6984874345

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ:6945184233

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ