7.7.2015 14:40

Ο Μάρδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κούρεμα καταθέσεων

Με τα σενάρια περί κουρέματος καταθέσεων να ακούγονται όλο και πιο έντονα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προκάλεσε περισσότερη αγωνία σε καταθέτες και ομολογιούχους, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όσες φορές ρωτήθηκε ο κ. Μάρδας να απαντήσει ευθέως για το αν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, το απέφυγε αφήνοντάς το ανοικτό.

Ο κ. Μάρδας στο ερώτημα αν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να δώσουν κάτι είπε:

«Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει, δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα».

Για τις κλειστές τράπεζες: «Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά»

«Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ, όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ