22.6.2015 11:28

Ο Φλαμπουράρης προανήγγειλε... φοροεπιδρομή:Τι θα γίνει με ΦΠΑ, έκτακτη εισφορά, πρόωρες συντάξεις

Το περίγραμμα της συμφωνίας την οποία παζαρεύει η κυβέρνηση έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο ο υπουργός αρμόδιος για συντονισμό κυβερνητικού έργου μίλησε για τις αυξήσεις του ΦΠΑ, αλλά και την έκτακτη εισφορά, ενώ ανέλυσε και το πλάνο για πρόωρες συντάξεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Αρχικά ο κ. Φλαμπουράρης προκάλεσε-σοκ λέγοντας ότι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα πάει στο 23%, ωστόσο, μετά το διαφημιστικό διάλειμμα ανασκεύασε λέγοντας ότι θα πάει στο 13% από το 6,5% που είναι σήμερα, αλλά από τον Σεπτέμβρη.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει στο 13%.

Σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η εισφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα ,ενώ στις επιχειρήσεις με κέρδη 500.000 και άνω θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί των εταιρικών κερδών (το πρώτο σχέδιο προέβλεπε 1 εκατ. ευρώ).

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία στα δημοσιονομικά μέτρα του 2015, ενώ η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό το 2016 είναι στα 450 εκατ. ευρώ.«Δεν θα τινάξουμε στο αέρα την ευρωζώνη για 450 εκατομμύρια ευρώ» είπε, δηλώνοντας βέβαιος για συμφωνία.

Ανακοίνωσε ακόμη την σταδιακή περικοπή των πρόωρων συντάξεων με μεταβατικό χρόνο από την πρώτη Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα αφορά όμως όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ