3.2.2017 10:03

Ο άνθρωπος που έμαθε στους Κορεάτες την ελληνική μαστίχα

Μολονότι σε μικρή ηλικία είχε καταφέρει να εισχωρήσει επαγγελματικά στον χώρο της ναυτιλίας, πήρε την απόφαση να αλλάξει ρότα κάνοντας πράξη αυτό που πάντα ονειρευόταν. Να ασχοληθεί με το εμπόριο και τις εισαγωγές-εξαγωγές αγαθών ανάμεσα στις δύο πατρίδες του: την Κορέα, από όπου κατάγεται, και την Ελλάδα στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με τις αξίες και την κουλτούρα της.

Γεννημένος από Κορεάτες γονείς, ο ίδιος προσδιορίζει τον εαυτό του ως Έλληνα. Μιλά άπταιστα ελληνικά, σκέφτεται σαν Έλληνας και όταν αναγκάστηκε να φύγει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κορέα, φρόντισε μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας να συνεχίσει να πατά σε δύο βάρκες.

Το 2015 ιδρύει μαζί με τρεις φίλους την Globiz Trade και αναλαμβάνει να «τρέξει» εμπορικά τις αγορές Ελλάδας και Κορέας, ενώ η υπόλοιπη ομάδα ήταν επιφορτισμένη με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε Κίνα, Ολλανδία, Ρουμανία και Ταϊλάνδη. Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com ο Alex An, CEO της Hellas International Trading Co, όταν έφτασε στην Κορέα έκανε μια έρευνα αγοράς καταρτίζοντας μια λίστα με παραδοσικά και καινοτόμα ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, ο κρόκος Κοζάνης κ.α. για να καταλήξει τελικά στη μαστίχα!

«Η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να έρθω σε επικοινωνία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκειμένου να αποκτήσω την αποκλειστική εισαγωγή της μαστίχας στην Κορέα, ως πρώτη ύλη σε καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Όμως οι διαδικασίες που ακολουθούνται από τον αντίστοιχο ΕΟΦ της Κορέας είναι περισσότερο πολύπλοκες και χρονοβόρες με αποτέλεσμα να αλλάξω στρατηγική» λέει ο Alex.

Το πείσμα και η επιμονή του ήταν άλλωστε αυτά που συνέβαλλαν στο να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειές του. Συνεχίζοντας την έρευνά του έπεσε πάνω στη Mastihashop και βλέποντας τα προϊόντα της ήξερε πως είχε βρει αυτό που αναζητούσε. Η επικοινωνία ήταν άμεση και η ιδέα του ενθουσίασε τη διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας που της δινόταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεισδύσει στην πολλά υποσχόμενη Κορεατική αγορά. «Ήθελα να ενισχύσω το brand name Ελλάδα μυώντας τους Κορεάτες στα ελληνικά προϊόντα» λέει χαρακτηριστικά ο Alex ο οποίος από τον Αύγουστο του 2016 είναι επικεφαλής της Hellas International Trading Co.

 

O Alex An, CEO της Hellas International Trading Co.

ΜάσκεςπροσώπουμεβάσητημαστίχακάνουνθραύσησεΕλλάδακαιΚορέα
Πέρα όμως από την εισαγωγή των προϊόντων που φέρουν την επωνυμία mastihashop, ο Alex έχει προχωρήσει ένα βήμα παρά πέρα καθώς έχει συνάψει συνεργασία με εργοστάσια στην Κορέα τα οποία παράγουν για λογαριασμό της mastihashop καινοτόμες μάσκες προσώπου με βάση τη μαστίχα που κάνουν θραύση στην αγορά. « Η μάσκα που έχει ως βασικό συστατικό τη μαστίχα είναι εμποτισμένη με αιθέρια έλαια, τα οποία συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την αντιγήρανσή της». Ο χρήστης την τοποθετεί στο πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά και έπειτα την αφαιρεί χωρίς να ξεβγάλει το προϊόν.

Άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και αρκετοί διάσημοι της Κορέας έχουν γίνει φανατικοί οπαδοί της συγκεκριμένης μάσκας που έκανε την επίσημη εμφάνισή της στις αγορές της Ελλάδας, Κίνας και Κορέας με την τοποθέτηση 20.000 τεμαχίων τον περασμένο Δεκέμβριο. «Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό προϊόν και όταν έστειλα στην Ελλάδα τα δείγματα η διοίκηση της mastihashop μου είπε προχώρα!

πηγη: http://www.fortunegreece.com/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ