16.4.2021 14:19

Ναυαγοσώστες κάθε 200 μέτρα και με jetski στις παραλίες της Χίου

372.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος

Υποχρεωμένος είναι ο Δήμος Χίου να εξασφαλίσει ναυαγοσώστες στις 6 πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Σε αντίθεση με το προηγούμενο προεδρικό διάταγμα πλέον σε κάθε 200 μέτρα και όχι 300, ο Δήμος οφείλει να τοποθετήσει  και από έναν ναυαγοσώστη.

Οι προϋποθέσεις που θέτει το νέο διάταγμα στους Δήμους έχουν αυξηθεί καθώς πλέον οι ναυαγοσώστες οφείλουν να διαθέτουν τζετ σκί και ταχύπλοα σκάφη. Παράλληλα αλλάζει και το κριτήριο για να οριστεί μια παραλία πολυσύχναστη ενώ προϋπόθεση είναι να βρίσκονται περίπου 300 λουόμενοι καθημερινά. 

Απόρροια των παραπάνω, επιπρόσθετων υποχρεώσεων του Δήμου είναι και η αύξηση του ποσού που προορίζεται για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το κόστος πέρσι για τον Δήμο έφτανε τις 170.000 σε αντίθεση με φέτος που θα χρειαστούν 372.000 ευρώ. Το κόστος αυτό ο Δήμος θα προσπαθήσει να μην επωμιστεί καθώς ήδη έχει απευθυνθεί στην ΚΕΔΕ:

«Οι χρηματικές απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, για αυτό θα ζητήσουμε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη συνολικά 6 είναι οι παραλίες που κρίθηκαν πολυσύχναστες:

«Πριν λίγες μέρες συστάθηκε μια τριμελής επιτροπή οποία αποτελείται από την Διοικήτρια  του Νοσοκομείου, τον Λιμενάρχη και έναν αιρετό. Οι  παραλίες που έκρινε η Επιτροπή ότι είναι πολυσύχναστες είναι 6 και πρόκειται για τον Καρφά, τον Μ. Λιμνιώνα, την Αγία Φωτεινή, την  Κώμη, το Λιθί και τον Αφανή Ναύτη. ».

Η ένσταση του Δήμου αφορά δυο ή τρεις παραλίες καθώς κρίνει ότι δεν είναι πολυσύχναστες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθημερινά 300 λουόμενοι.

«Έχουμε κάποιες αμφιβολίες γι’ αυτό θα ασκήσουμε και ενστάσεις. Επίσης θα προχωρήσουμε στη δημοπράττηση των παραλιών που θεωρούνται πολυσύχναστες» ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ