7.6.2019 10:43

Να οριστικοποιηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά

Την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μετά την 30η Ιουνίου, ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕ Χίου, σημειώνοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή, η ενδεχόμενη αύξηση του Φ.Π.Α. θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στις νησιωτικές κοινωνίες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Κύριοι,

Στις 30 Ιουνίου 2019 λήγει ακόμη μια παράταση διατήρησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Χίο, Λέσβο, Λέρο, Κω και Σάμο. Ωστόσο 20 ημέρες πριν τη λήξη, τηρείται σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση.

Προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι έκαναν λόγο για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, αλλά για ακόμη μια φορά υποβάλλουν του νησιώτες στη βασανιστική διαδικασία της σταγόνας, αφού λίγες μέρες πριν το τέλος της εξάμηνης παράτασης  ζουν με την ανασφάλεια του αύριο.

Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην χειμαζόμενη από την κρίση επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά μας, θα επιφέρει  κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης  και θα μειώσει την  ανταγωνιστικότητα του τουριστικού  προϊόντος.

Κατόπιν τούτου,  η Ομοσπονδία Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει μάχιμη και ζητά άμεσα την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με υπουργική απόφαση!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ