20.11.2014 11:01

Μικρά ψάρια «τσίμπησαν» στη ρύθμιση του Δήμου για τις οφειλές

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ανά δεκάδες σπεύδουν οι συμπολίτες μας για να... ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Δήμο της Χίου, ύστερα από την ανακοίνωση του δήμου Χίου για  διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους.

Η δυνατότητα των ευνοϊκών όρων, θα παρέχεται στους οφειλέτες, όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Δόσεις κι άλλες δόσεις

Χάρη στη ρύθμιση αυτή προβλέπεται έως και 100% διαγραφή των προσαυξήσεων για εφάπαξ καταβολή και από 24 ως 100 δόσεις ανάλογα με το ύψος του οφειλομένου ποσού με ανάλογη μείωση των προσαυξήσεων. Το μέτρο αυτό ως φαίνεται αποτέλεσε κίνητρο για αρκετούς μικρο-οφειλέτες του Δήμου να αποπληρώσουν τα χρέη τους και ήδη έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις. Στην Οικονομική επιτροπή κάθε εβδομάδα εξετάζονται κατά μέσο όρο περίπου 15 με 20 τέτοιες περιπτώσεις.

«Μέχρι την άλλη Παρασκευή μπορούν να απευθυνθούν οι οφειλέτες του Δήμου Χίου στις αρμόδιες υπηρεσίες και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, κερδίζοντας τις προσαυξήσεις», προτρέπει ο αντιδήμαρχος τους οφειλέτες.

Στου κουφού την πόρτα οι μεγαλο-οφειλέτες

Κι αν η προσπάθεια του Δήμου Χίου έχει βρει ανταπόκριση στους μικρο-οφειλέτες, δε συμβαίνει το ίδιο και με εκείνους που χρωστούν μεγάλα ποσά. «Πολλοί λίγοι μεγαλο-οφειλέτες έχουν έρθει σε σχέση με το σύνολο τους. Μόλις 5-6 ενώ συνολικά ξεπερνούν τους 20. Από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου έχουν αποστείλει 650 επιστολές προς τους οφειλέτες με τις οποίες τους ενημερώνουμε για τη ρύθμιση που ισχύει.» αναφέρει ο κ. Γδύσης.

Η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη να υπολογίσει κανείς ότι μέχρι σήμερα περίπου το 1/3 και λιγότερο από τους οφειλέτες έχει ανταποκριθεί. «Είναι σημαντικό για την υπηρεσία και για τον δήμο γενικότερα να ξεκαθαρίσει το θέμα των οφειλών. Για την υπηρεσία γιατί θα ξέρει ακριβώς πόσοι και πόσα πλέον της χρωστούν και για τον Δήμο γιατί θα εισπράξει έσοδα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ