29.1.2024 15:24

Μέχρι πότε η Μαστίχα Χίου θα είναι η αδικημένη του Βορείου Αιγαίου; - Βίντεο

Μπορεί η Μαστίχα Χίου και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών να χαράσσουν τον δικό τους δρόμου, γράφοντας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη σελίδα του συνεταιρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, όμως η στήριξη τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και της κεντρικής διοίκησης είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύεται μέσα από τη συνεχόμενη αδικία σε βάρος της μαστίχας Χίου, αφού η ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας έχει ως αποτέλεσμα πολλές μελέτες που γίνονται για τη μαστίχα να μένουν εκτός χρηματοδότησης λόγω βαθμολογικών κριτηρίων.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και ως προς τις ελάχιστες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τις επιμορφωτικές δράσεις για την ελαιοπαραγωγή αλλά από την άλλη μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί ούτε σε ένα αίτημα της Ε.Μ.Χ. για επιμορφωτικά σεμινάρια με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικές δράσεις να καλύπτονται οικονομικά σχεδόν στο σύνολό τους από την Ε.Μ.Χ..

Αυτά επεσήμανε ενώπιον της αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Αναστασίας Αντωνέλη, η εκπρόσωπος της ΕΜΧ Δέσποινα Αναγνώστου με την ευχή ότι επιτέλους θα μπει φρένο στη διαρκή αδικία απέναντι σε ένα προϊόν που ποιοτικά και χρηματικά ως αποτύπωμα στην τοπική οικονομία υπερτερεί έναντι πολλών άλλων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ