Οικονομία

8/1/18 11:40

τελ. ενημ.: 8/1/18 13:33

Μέχρι κι η Ίος κάτι παραπάνω κάνει

Οι πτήσεις εξαφανίστηκαν, τα κρουαζιερόπλοια ούτε που μας έχουν στο χάρτη και ιδιώτες και αρχές του τουρισμού απολαμβάνουν την ικανοποίηση ότι – πάλι – μας έσωσαν οι Τούρκοι.

Στον αιγαιακό μας μικρόκοσμο όμως μέχρι και η Ίος μας βάζει τα γυαλιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιητών αποφάσισε την επιβολή τέλους τουριστικής προβολής στις επιχειρήσεις του νησιού. Το τέλος θα είναι ανταποδοτικό και θα εισπράττεται για συγκεκριμένους και μετρήσιμους σκοπούς προώθησης της Ίου.

Μη φανταστείτε τρελά νούμερα, από 20 μέχρι 100 ευρώ για κάθε κατάστημα, έχοντας συμπεριλάβει όλα τα είδη επιχειρήσεων, από τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, μέχρι καταστήματα ένδυσης, φούρνους, φαρμακεία, βενζινάδικα, ό,τι βάλε ο νους σας.

Στην Ίο, προφανώς, αντιλαμβάνονται ότι τα καλά του τουρισμού διαχέονται σε όλη την οικονομική αλυσίδα. Εδώ; Με 40 ψωροχιλιάδες ευρώ και μια πρόταση που κάθε χρόνο χρηματοδοτείται και ποτέ δεν βλέπουμε ένα της σεντς, προσπαθούμε να φτιάξουμε … λουκουμάδες. Δεν γίνονται αυτά, αγαπητοί, λείπει απ’ την τουριστική μηχανή του τόπου ο … θερμαστής, εκείνος που θα την βάλει να πάρει μπρος. Κι ούτε φαίνεται στον ορίζοντα… 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση